lørdag den 19. april 2014

BUDAPEST April 2014

Alle mine positive forventninger blev opfyldt m.h.t. Budapest! Dens skønhed er uovertruffen, - i hvert fald for så vidt angår selve bymidten. Utroligt mange flotte bygninger, og meget velorganiseret.
Vi landede med Ryan flyet "on time" med fanfare og hele pivtøjet :o) - og alle mine bekymringer om bagagen var grundløse! Min kuffert kunne sagtens ha været i metalformen, men ingen ønskede at tjekke det - det blev ikke engang vejet! Bus fra lufthavnen til metroen, som førte os lige ind til bymidten. Lige efter Joe's anvisninger.Vældig flink fyr vores vært, født og opvokset i Ontario, Canada men har rejst og boet i perioder i meget forskellige lande. Bl.a. Syrien som han var meget begejstret for.
Vi inviterede ham med ud at spise, og bagefter tog han os på en rigtig smuk - men kold - aftentur i byen og langs Donau, hvor der var lys på alle broerne, parlamentsbygningen, Buda Slot og mange andre flotte bygninger!
Torsdag gik vi igen gennem byen og besøgte det kæmpestore marked som var i en smuk, gammel, nedlagt jernbanestation. Bagefter i Sct. Stephens Basilika en utrolig flot domkirke, hvor vi købte billetter til en orgelkoncert om aftenen.Hjem til Joe hvor vi fik bikset noget lækker aftensmad sammen, lige klar til at spise, da han kom hjem fra job. Han ville nu ikke med os til koncerten om aften, som ellers var rigtig fin. På vejen hjem købte vi lækre kager fra en fancy Budapest-cafe. Fik the kager sammen med Joe før vi trætte dejsede om - Erika og Paul på en dobbelt udtrækssofa, jeg på en smart udtræksstol - det var faktisk rimeligt comfortabelt. Det var i det udprægede jødiske område af Budapest, Joe havde lejet lejligheden med møbler og indbo af arvingerne til en ældre jøde der havde boet der til sin død.
Og så er vi klar til at hente Herz-bilen og sætte næsen mod Rosia Montana, den lille by i Transylvanien, hvor vi skal overnatte 3 nætter hos de lokale. De har allerede nu her fredag i skrivende stund, inviteret os på aftensmad når vi kommer frem omkring kl. 18:30.- Posted using BlogPress from my iPad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar